Verbouwing grootkeuken Kasteel Doenrade
Projectmanagement
Opdrachtgever: Vellinga Vastgoed Beheer B.V.
Aannemer: Laudy Bouw & Ontwikkeling
Grootkeukenleverancier: Van Gestel Grootkeukentechniek
In opdracht van Vellinga Vastgoed Beheer B.V. hebben wij in 2019/2020 het projectmanagement bij de verbouwing van de grootkeuken van Kasteel Doenrade verzorgd.
Vanaf het initiatief tot en met de oplevering hebben wij dit project in zijn geheel gecoördineerd waarbij we tevens het benodigd bouwkundig tekenwerk ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning hebben uitgevoerd.
Ontwerpfase
In nauw overleg met de gebruiker Saillant Hotels en grootkeukenleverancier Van Gestel Grootkeukentechniek hebben wij de gewenste situatie vertaald van een schetsontwerp naar een definitief ontwerp. We hebben hiervoor de bestaande situatie ingemeten en gedigitaliseerd. Vervolgens is de gewenste situatie bouwkundig uitgewerkt en heeft Van Gestel de bouwkundige onderlegger kunnen gebruiken voor het intekenen van de grootkeukenapparatuur.
Bouwteam
Vanaf het moment dat er sprake was van een definitief ontwerp hebben we in overleg met Vellinga Vastgoed Beheer B.V. en Saillant Hotels aannemer Laudy Bouw & Ontwikkeling als bouwteampartner geselecteerd. Op basis van het definitief ontwerp heeft Laudy Bouw & Ontwikkeling een open begroting opgesteld welke door ons inhoudelijk is beoordeeld. Na inhoudelijke afstemming hebben wij namens de opdrachtgever de contractvorming verzorgd.
Omgevingsvergunning
Tegelijkertijd met de prijs- en contractvorming hebben we de benodigde omgevingsvergunning aangevraagd. Kasteel Doenrade is namelijk een Rijksmonument. Daarnaast was er sprake van een kleine constructieve wijziging. We hebben hiervoor het definitief ontwerp verder uitgewerkt tot tekeningen voor de aanvraag omgevingsvergunning. Vervolgens hebben we namens de opdrachtgever de aanvraag ingediend.
Realisatie
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden hebben wij de directievoering & toezicht uitgevoerd. Bij de uitvoering van de werkzaamheden was alles er op gericht om het bedrijfsproces van het hotel zo min mogelijk tot overlast te zijn. In overleg met Saillant Hotels was daarom besloten om de werkzaamheden in de eerste week na carnaval 2020 uit te voeren, aangezien dit over het algemeen een minder drukke periode is. Daarnaast is in overleg met de uitvoerende partijen gezocht naar een zo kort mogelijke doorlooptijd van de uitvoering. De goede voorbereidingen ten spijt kregen bij start van de uitvoering te maken met de eerste coronagolf, waardoor het hotel tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten voor haar gasten. Desondanks heeft de uitvoering conform planning plaatsgevonden waardoor de keuken met Pasen operationeel was voor de eerste afhaalmenu’s.